Opsteker voor vrouwen TopKip Lions, winst op Martini Sparks

Opsteker voor vrouwen TopKip Lions, winst op Martini Sparks

Groningen – De basketbalsters van TopKip Lions hebben hun midweekse wedstrijd in Groningen tegen Martini Sparks met 56-77 gewonnen. Aan de hand van de weergaloze Epiphany Etienne (foto) werden twee punten mee naar Landsmeer genomen.

Wat vorig seizoen nog een fluitje van een cent was, is dit jaar echt anders. Elke week zien we verrassende uitslagen. Elke ploeg lijkt van elke ploeg te kunnen winnen. Resultaten uit het verleden zijn geen garanties voor de toekomst, want ondanks winst in de oefenreeks voorafgaande aan de competitie, was deze wedstrijd dus geen gereden race. TopKip Lions was gewaarschuwd.

Coach Chris van Kampen kon deze wedstrijd weer een beroep doen op Lies van Straaten. En dat was welkome versterking voor TopKip Lions, die nog steeds kampt met een indrukwekkend aantal geblesseerden. Martini Sparks daarentegen nam afgelopen week afscheid van hun coach en miste één van hun betere speelsters, Daniëlle Pruys.

TopKip Lions komt donderdagavond goed uit de start blokken. Charlotte van Kleef opent de score met een rake vrije worp. Al snel is duidelijk dat Epiphany Etienne vanavond in vorm is. Ze scoort in het eerste kwart 8 punten en ook Lindsay Pengel maakt er 6. TopKip Lions voert de opdrachten goed uit en na 7 minuten spelen staat er al een 7-19 stand op de borden. Een time-out van Martini Sparks brengt daar weinig verandering in, want met een stand van 13-22 wordt het eerste kwart afgesloten.

In het tweede kwart zijn de eerste 5 punten voor Epphany Etienne en met nog een score van Indy Le Belle staat het binnen 3 minuten 13-30. De wedstrijd lijkt al bijna gespeeld. Een driepunter van Claire Hirman vergroot de voorsprong naar 17-37, maar Martini Sparks knokt zich terug. In de laatste 4 minuten van de eerste helft weet TopKip Lions nog maar 4 punten te scoren, terwijl Martini Sparks er 12 in knalt. Met rust staat het dan ook 29-41.

In de tweede helft is het weer Epiphany Etienne die de score opent. TopKip Lions loopt weer verder uit. Een driepunter halverwege het derde kwart van Charlotte van Kleef maakt een mooie 36-52 stand. Een tweetje van Anouschka Meijer en het is 36-54 en de 20-punten voorsprong is weer bijna behaald. Het is vooral zaak voor TopKip Lions om geconcentreerd te blijven. Dat valt niet mee, want Martini Sparks dringt aan en weet na 30 minuten spelen toch weer wat dichterbij te komen, 47-58.

In het vierde kwart gaat ook Myrthe den Heeten zich met de score bemoeien. Ze opent dit kwart met een driepunter en sluit de wedstrijd daar ook mee af. TopKip Lions pakt bij een stand van 56-77 een goede overwinning. De 23-jarige Epiphany Etienne scoort deze wedstrijd 28 punten en speelt daarmee haar beste wedstrijd ooit.

Scores: Epiphany Etienne 28 (8 rebounds), Charlotte van Kleef 12 (13 rebounds, 5 assists), Myrthe den Heeten 10, Claire Hirman 8, Lindsay Pengel 8, Lies van Straaten 5, Anouschka Meijer 2, Janna Vogelaar 2, Indy Le Belle 2