Open dag recreatieschap Het Twiske

Open dag recreatieschap Het Twiske

Het recreatiegebied Het Twiske viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum, want in 1984 is dit gebied in erfpacht genomen door het voormalige recreatieschap Het Twiske.

Het Twiske viert dit jubileumjaar dan ook met een feestelijke Open Dag op zaterdag 22 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor zowel jong en oud worden op deze dag allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Zet deze datum in je agenda en kijk op www.Twiske-Waterland.nl/40-jaar voor de veelal gratis activiteiten, tijden en locaties. Sommige activiteiten moeten vooraf worden geboekt. Kijk regelmatig op de website voor actuele informatie, want nog niet alle activeiten staan er op.

De open dag in Het Twiske staat in het teken van het (her)ontdekken van alles wat deze groene oase te bieden heeft. Ondernemers, verenigingen, organisaties in Het Twiske slaan de handen ineen en organiseren veelal gratis activiteiten. Het Twiske is veelzijdig, dat zie je terug in de activiteiten die je kunt doen op zaterdag 22 juni. Het vieren van dit 40 jarig jubileum van Het Twiske is een goed moment om te laten zien hoe mooi Twiske-Waterland is en wat hier allemaal te beleven valt voor alle leeftijden Sinds 1984 biedt dit gebied een schat aan ontspanning en avontuur voor jong en oud.

Doe een (gratis) activiteit!
Kom en ontdek de natuurlijke pracht en diverse activiteiten die Het Twiske te bieden heeft tijdens de feestelijke Open Dag. Bezoek bijvoorbeeld de Twiskemolen, ontdek samen met je (klein)kinderen het leven in de sloten, kom volleyballen, geniet van muziek, leer hoe leuk zwemmen samen met je hond is of ontdek hoe het recreatiegebied Het Twiske wordt onderhouden bij ‘Beheer in Beeld. Alle activiteiten vind je op www.Twiske-Waterland.nl/40-jaar

Meer jubilea in Het Twiske
22 juni staat in het teken van meer jubilea: zo staat de Twiskemolen maar liefst 50 jaar in Het Twiske en viert ook het IVN Twiske haar 40 jarig jubileum. Deze organisaties vieren samen met Het Twiske het feestelijke jubileum met speciale activiteiten. De diversiteit van Het Twiske, de veelzijdigheid van Twiske-Waterland, het aanbod van bijzondere ondernemers/organisaties en natuurlijk de mooie natuur; het wordt in 2024 allemaal extra in het zonnetje gezet.

Recreatiegebied Het Twiske
In de jaren 70 is gestart met de ontwikkeling en inrichting van het recreatiegebied Het Twiske. De vraag naar recreatieruimte bij de grote steden Amsterdam, Purmerend en Zaandam was in deze tijd groot en dit gebied bleek hiervoor een goede plek. In 1984 is het gebied in erfpacht genomen door het voormalig recreatieschap Het Twiske, nu recreatieschap Twiske-Waterland