Zondag 11 december Noord-Nederlands Cellokwartet in het Dorpshuis

Zondag 11 december Noord-Nederlands Cellokwartet in het Dorpshuis

De cello: het is het forse instrument dat wordt gebruikt door musici van klassieke muziek tot spelers van jazz- en popmuziek en dat bij uitstek in staat is om subtiele menselijke gevoelens te vertolken. De cello – ondanks dat de naam anders doet denken – behoort tot de familie van de violen. Hij is herkenbaar aan de stevige pin die op de bodem rust. De cellist houdt de cello tussen zijn of haar benen geklemd terwijl deze de cello met een strijkstok bespeelt. Het instrument zelf is inmiddels al zo’n vijf eeuwen oud en het dan ook niet verwonderlijk dat vele grote componisten er muziek voor hebben geschreven, van Telemann tot Gershwin. Niet alleen in grote orkesten speelt de cello een rol, maar ook bij intieme kamermuziek.

Het Noord-Nederlands Cellokwartet bestaat uit vier topcellisten: Corine ’t Hoen, Fred Pot, Noëlle Weidmann en Jan-Ype Nota – allen verbonden aan het Noord-Nederlands Orkest. Zij hebben vele prijzen in de wacht gesleept. Met dit concert trakteren zij de toehoorders op een muzikaal feest, waar veel geweldige componisten voorbijkomen in diverse muziekstijlen, van Barok tot hedendaags. Het publiek zal gaan genieten van werken van Telemann. Klengel, Arvo Pärt, Bach, Pachelbel, Bruckner en Gershwin. Wat zal er van Gershwin worden gespeeld? Zijn Wiegeliedje of zijn alom bekende Summertime?

Misschien zitten er ook nog wat toegiften in het vat? Alle reden om dit concert niet te missen!

Dorpshuis Het Wapen van Landsmeer, Aanvang 14 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Voor € 15 (graag contant) kunt u kaarten kopen bij Bruna Landsmeer (Nieuwe Gouw 24-26), bij Het Wapen van Landsmeer, of voor aanvang aan de zaal. Voor leden van het Jeugdorkest van Amicitia geldt het gereduceerd tarief van € 7,50.

Tekening: Arend van Dam