Op zoek naar vlinders in het Ilperveld

Op zoek naar vlinders in het Ilperveld

Tijdens deze vaartocht op zondag 23 juni ga je met schipper en gids van Landschap Noord-Holland op zoek naar de bloedrode en zwarte Sint-Jansvlinder.

Deze fotogenieke nachtvlinders zijn overdag actief! Verder bloeit er van alles in het veld en vliegen er vele vogels over.

Bloeddropjes zoeken op rietstengels
In deze tijd van het jaar is de prachtige Sint-Jansvlinder, die ook wel bloeddropje wordt genoemd, op veel plekken te vinden. Hij zit vaak op rietstengels en laat zich mooi bekijken.

Stap in de nieuwe fluisterboot en ga op zoek naar deze prachtige vlinder. Onderweg heb je ook oog voor de planten die langs de waterkant bloeien en de vele vogels die rondvliegen.
Ook bezoek je een van de vele eilandjes. Het is zeker dat je op een van deze eilandjes de St. Jansvlinder aan zult treffen.

Hou je fototoestel of telefoon gereed en maak een foto van deze fotogenieke vlinder. Verder is het waarschijnlijk dat je rietorchissen en de vleesetende zonnedauw vindt, maar in de natuur is natuurlijk niets garanderen…
De gids laat het je allemaal zien.

Heb je een verrekijker? Neem deze dan mee! Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom.
Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan

Wanneer: Zondag 23 juni 2024 van 13:30 tot 15:30 uur.
Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl