Op zoek naar de roerdomp in het Ilperveld

Op zoek naar de roerdomp in het Ilperveld

Ontdek tijdens deze vaartocht in de fluisterboot van Landschap Noord-Holland het prachtige, waterrijke Ilperveld ten noorden van Amsterdam, en geniet van de vele weidevogels en hun jongen.
Maar zondag 9 juni gaan schipper en gids speciaal met je op zoek naar de roerdomp.

Vertederende weidevogels
De vaartocht gaat tussen de vele eilandjes van trilveen door en onderweg ontdek je de schoonheid van dit prachtige natuurgebied.
Onderweg hoor je alles over de bijzonderheden en wijzen schipper en gids je o.a. op de weidevogels en hun jongen.

Hoeveel roerdompen verblijven er dit jaar in het Ilperveld? Uiteraard is er ook aandacht voor de bloeiende voorjaarsbloemen aan de waterkant.

Afhankelijk van het weer is het goed mogelijk dat de rietorchissen al te zien zijn. Misschien kruipt zelfs de zonnedauw alweer tevoorschijn.

Allemaal te zien tijdens deze vaartocht en bij het uitstapje op een van de eilandjes van trilveen. Beleef een fantastische middag in natuurgebied Ilperveld.
Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom.
Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan

Wanneer: Zondag 9 juni 2024 van 13:30 tot 15:30 uur.
Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl