Ook de VVD staat in de startblokken om “verantwoordelijkheid te nemen”

Ook de VVD staat in de startblokken om “verantwoordelijkheid te nemen”

De fractievoorzitters hebben er zin in, vanmiddag. Ook de VVD is inmiddels met een persverklaring gekomen.

“De VVD is geschrokken van de gebeurtenissen die de directe aanleiding vormen voor het wegsturen van een wethouder en het uiteenvallen van de coalitie. En ook al zagen we het misschien al een tijdje aankomen, toch zijn we overvallen door het feit dat het binnen een half jaar na aantreden gebeurt en de hevigheid waarmee het gepaard gaat. Grote woorden in de media, ongefundeerde beschuldigingen in de richting van de ambtelijke organisatie en zelfs in de richting van de burgemeester.” Zo begint het persbericht.

Fractievoorzitter Niels Bonenkamp verwijt de uiteengevallen coalitie een gebrek aan openheid en transparantie. “Van debat was in de gemeenteraad sinds het aantreden van de coalitie geen enkele sprake meer.” Daardoor was constructief oppositie voeren een lastige opgave, zegt de VVD-aanvoerder.

Net als D66 zegt ook de VVD verantwoordelijkheid te willen nemen. “Samen met andere partijen én de ambtelijke organisatie moeten we zo snel mogelijk aan de slag om ervoor te zorgen dat Landsmeer weer een stabiel en respectabel bestuur krijgt. Daarvoor is geen tijd te verliezen.”