‘Ontmoetingshuis’ voor Oekraïners geopend

‘Ontmoetingshuis’ voor Oekraïners geopend

Op 14 april vond een belangrijke gebeurtenis plaats voor de Oekraïners die in Landsmeer wonen aan de Violierweg, 30. Zij beschikken nu over een ruime zaal voor het houden van vergaderingen en diverse evenementen. Het rode lint bij de ingang werd plechtig doorgeknipt door de burgemeester van Landsmeer Léon de Lange en Oekraïense kinderen.

Tijdens het ambtelijke gedeelte constateerde de burgemeester dat de gemeente van Landsmeer alles in het werk had gesteld om gunstige levensomstandigheden voor Oekraïense vluchtelingen te creëren. De oorlog in Oekraïne begon op 24 februari 2022 en Nederland werd een toevluchtsoord voor duizenden Oekraïners.

Er wonen nu meer dan 50 mensen op Violierweg. De nieuwe ruime woonkamer is een fijne ontmoetings- en ontspanningsplek geworden. Er was behoefte aan omdat de woningen van de Oekraïners klein zijn.

De deelnemers aan de bijeenkomst keken naar een ontroerende video over hoe hun woonproject werd uitgevoerd: van de start van de bouw tot de groenvoorziening. En na het officiële gedeelte werd iedereen getrakteerd op een chique buffet met gerechten uit de Oekraïense keuken en diverse spelletjes voor kinderen. De bijeenkomst werd afgesloten met een prettig gesprek en een barbecue.

Foto’s van Tetiana Kireeva