Nieuwe bouwplannen bij Oude Keern, Violierweg en brandweergarage

Nieuwe bouwplannen bij Oude Keern, Violierweg en brandweergarage

Het gisteren door ons gemeldde in de ijskast zetten van de plannen rond de Aalscholverstraat en de Zultestraat is het gevolg van ‘weinig draagvlak onder de bewoners’. En inmiddels is een nieuw plan uit de kast getrokken: bouwen bij de Violierweg, de brandweergarage en de Oude Keern. Dat staat vandaag in het Noordhollands Dagblad.

Totaal gaat het om honderd woningen, een volume dat nodig is om het project ‘niet té onrendabel’ te maken, volgens Eigen Haard.

Bij de Violierweg gaat het om de gemeentegrond waar op dit moment de Oekraïense vluchtelingen verblijven. Eigen Haard en de gemeente denken dat hier op niet al te lange termijn vijftig permanente woningen gebouwd kunnen worden.

Er is een zevenjarige vergunning voor de containers waar de vluchtelingen verblijven, maar de bouw zou al eerder kunnen beginnen, zeggen wethouder Bonenkamp en directeur Groothedde van Eigen Haard. Wat er dan met de Oekraïense vluchtelingen gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

De brandweerkazerne zou vervangen moeten worden door een nieuwe, maar nu met ‘vijftien tot twintig appartementen’ erboven. Onbekend is nog waar in dat geval de gemeente de boven de garage gelegen studio van de LOL wil vestigen.

Eigen Haard wil nog voor de zomer een investeringsbesluit nemen. Binnenkort gaat de gemeenteraad praten over de zogenaamde Omgevingsvisie, waarin de plannen zijn opgenomen.