Nieuw! Excursie stiltebeleving in de Twiskenatuur

Nieuw! Excursie stiltebeleving in de Twiskenatuur

Hemelvaartsdag 2023 verzorgt Pieter Hottentot, IVN Twiske natuurgids in opleiding, in de traditie van het dauwtrappen een excursie stilte beleving in de natuur van het Twiske.

In ons hectische bestaan is steeds meer behoefte aan rust. Een beproefd concept hiervoor is de natuur in gaan, maar hoe zorg je ervoor dat je gedachten niet met je aan de haal gaan.

De excursie start bij de sporthal in Oostzaan, tijdens de wandeling staat Pieter regelmatig stil bij een boom, gewoon om te aanschouwen en de mystieke betekenis, die onze voorouders hieraan gaven, te ervaren.

Ook is er zesmaal een pauze om de vijf seizoenen en de daaraan gekoppelde elementen te benoemen, ondersteund door een eenvoudige chi kung.

De zesde pauze is voor het nuttigen van eventueel meegebrachte etenswaar en drinken. We horen je denken vijf seizoenen? Laat je verrassen.

Voor een optimale beleving van de natuur laat Pieter je gedurende de wandeling bewust gebruikmaken van je zintuigen. Het is geen traditionele excursie in de natuur met veel weetjes maar een beleving om op eigen kracht de natuur te ervaren.

Praktische info:
Waar: Start bij de sporthal in Oostzaan, Twiskeweg 107, 1511 BW Oostzaan
Wanneer: 18 mei (Hemelvaartsdag) om 9:00 uur, bij voldoende belangstelling is het mogelijk om in de dauwtraptraditie ook om 5:30 uur te starten, Pieter loopt dan twee rondes.

Doelgroep: Iedereen (kinderen onder begeleiding), vanwege de duur van de wandeling is enige conditie gewenst.