Na een afwezigheid van ruim twee jaar gaat de Twiskemolenloop weer van start

Na een afwezigheid van ruim twee jaar gaat de Twiskemolenloop weer van start

Na een afwezigheid van ruim twee jaar is het zover! Op zondag 2 oktober 2022 gaat de eerste Twiskemolenloop van het seizoen van start.  Ieder seizoen organiseert AC Waterland vijf edities van deze loop door het Twiske. Na zo’n lange afwezigheid verwacht de organisatie veel deelnemers aan de start. Om teveel drukte te voorkomen, is er een deelnemerslimiet van 650 lopers en kunnen de deelnemers zich alleen nog door middel van een een voorinschrijving registeren.

De afstanden zijn ongewijzigd gebleven en de hardlopers kunnen kiezen tussen 21,1 km, 16,1 km, 10 km, 5 km en 3 km. Voor de kleintjes staat er een 1,5 km op de baan gepland. De start is vanaf 11 uur op de baan van AC Waterland  en alle routes lopen door de prachtige natuur van het Twiske.

Alle afstanden zijn geijkt en er zit een tijdsregistratie met een chip in het startnummer.

De uitslagen en precieze tijd verschijnen real-time op de website. Ook verschijnt daar natuurlijk de plaats in het klassement. Volwassenen betalen €8,- en  inschrijven kan op www.twiskemolenloop.nl. Daar vindt u ook meer informatie over deze prachtige loop.

Foto: Tim Wals