Muziektheater in de Ilper Vermaning: Hans Dagelet en Esther Apituley

Muziektheater in de Ilper Vermaning: Hans Dagelet en Esther Apituley

Op zaterdag 7 januari kunnen muziek- en theaterliefhebbers terecht in de Ilper Vermaning. Daar treden Hans Dagelet (spel, bugel) en Esther Apituley (altviool, spel) op in Klokgelui,  een voorstelling vol prachtige klanken, humor, rake gedachten en venijnige dialogen. Geestig, scherp en ontroerend muziektheater voor de hele familie.

De muziek is van Bach, Chopin, Piazzolla en Boddendijk. De tekst werd geschreven door Don Duyns.

Het verhaal gaat als volgt. Een koster, Oscar, kondigt de beroemde altvioliste Esther aan die een recital komt geven in de kerk. Als de violiste wil inzetten, blijkt deze koster boordevol verhalen te zitten en kan het optreden nog niet beginnen. Er ontstaat verwarring. En hebben deze mensen niet een heel andere relatie dan aanvankelijk het geval leek te zijn? Terwijl Esther met haar passie de muziek wil vertolken, probeert Oscar een boodschap vol hoop te verspreiden. Blijft dit duo als twee stil hangende sterren in de nacht, of komen ze nog samen?

(uit: Klokgelui)
Koster: “Mooi wat u daar speelde, dat doet me denken aan het verhaal van de twee kikkertjes in de emmer, kent u dat?”
Violiste: “Nee, en laten we dat zo houden, gaat u maar zitten en luisteren, koster.”
Koster: “Zeg maar Oscar. Namelijk die twee kikkertjes, in de….” (muziek wordt ingezet)

Zaterdag 7 januari 15:00 uur

De Ilper Vermaning, Den Ilp 3, Den Ilp

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.Tickets via www.projectgeestdrift.nl of aan de deur. Volwassenen €13,50. Kinderen t/m 12 jaar €8,-

Meer informatie bij Eric Tielemans 06 4972 0386.