“Mijn doel? Bewustwording aanzwengelen!”

“Mijn doel? Bewustwording aanzwengelen!”

Het was even zoeken, maar uiteindelijk heeft Landsmeer een klimaatburgemeester gekregen. Twee zelfs: Emmely Jurrius en Rik Smit. Zij gaven min of meer tegelijkertijd gehoor aan een oproep van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om deze functie voor Landsmeer te vervullen. Het burgemeesterschap duurt een jaar. Het begint bij de Nationale Klimaatweek, die plaatsvindt van 31 oktober tot en met 6 november.

Met de Klimaatweek wil de overheid klimaat en duurzaamheid bij (nog) meer Nederlanders onder de aandacht brengen.

Jan van der Wiele sprak namens de LOL met Emmely Jurrius. Emmely vertelt enthousiast over haar functie, waarin zij zoveel mogelijk met andere Landsmeerders wil praten over klimaat en duurzaamheid. “Dat kan gaan over wat je leuk vindt om te doen klimaat en duurzaamheid en wat je belangrijk vindt om aan je kinderen mee te geven voor de toekomst. Het kan van alles zijn, ook dingen die je moeilijk vindt en over wat je misschien op moet geven.”

Emmely ziet haar klimaatburgermeesterschap vooral als een mogelijkheid met mensen in gesprek te komen over klimaat en duurrzaamheid, bijvoorbeeld in workshops en klimaatgesprekken: “Het aanzwengelen van bewustwording, daar wil ik mij vooral op richten.”