Meer geld nodig voor handhaving op het water, vindt burgemeester De Lange

Meer geld nodig voor handhaving op het water, vindt burgemeester De Lange

Handhaving van de wet op het water is een flinke uitdaging voor Landsmeer. In een gesprek met LOL-reporter Ferdinand van Veen  erkent burgemeester Léon de Lange dat het probleem met snelheidsovertreders nog lang niet is opgelost.

“De politie treedt aanzienlijk meer op”, aldus de burgemeester. “En er wordt niet meer gewaarschuwd, maar meteen beboet. Maar het is wel een gigantisch gebied. En als de politie zich vertoont gaat het onmiddellijk rond op via een appgroep.”

De gemeente heeft geprobeerd meer handhavers aan te stellen, maar deze bleken niet beschikbaar. Bovendien had de gemeente te kampen met uitval en ziekte van BOA’s.

Dat er een probleem is, weet de burgemeester maar al te goed. “Er werd zelfs met bootjes op nesten van zwanen ingevaren. Daar gaan mijn nekharen van overeind staan.We zijn nu aan het inventariseren wat voor boetes we kunnen opleggen voor dat soort gedrag, en wat mij betreft wordt dat geen 50 euro, maar eerder een nul erachter.”

Vooruitkijkend naar volgend voorjaar constateert burgemeester De Lange dat hij meer geld en meer mensen nodig heeft om het probleem het hoofd te bieden. “Daarover ga ik in gesprek met de gemeenteraad.”

Video