Mannenteam Landslake Lions verliest laatste wedstrijd met ruime cijfers

Mannenteam Landslake Lions verliest laatste wedstrijd met ruime cijfers

Afgelopen zaterdag werd in Haarlem de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. De wedstrijd tussen Onze Gezellen (4) en Landslake Lions (5) was er eentje om ‘des keizers baard’. Beide teams konden niet meer omhoog of omlaag. Desondanks werden de Lions, ondanks het minieme verschil op de rangschikking, getrakteerd op een forse nederlaag: 107-64.

Bij de Lions ontbraken nog altijd veel spelers vanwege een blessure en moesten daardoor gedwongen spelen in een kleine rotatie. De ziekenboeg van Onze Gezellen was daarentegen richting het einde van het seizoen weer aardig leeggelopen. Hierdoor ontstond er een groot verschil in klasse op het veld. Bij Onze Gezellen leek bij vlagen daadwerkelijk alles te lukken en bij de Lions was veelvuldig het omgekeerde het geval.

Hoogtepunt van de wedstrijd was een actie van center Kai Roelofs in de tweede helft bij de Lions. Op twee meter afstand van de basket draaide hij razend snel weg bij zijn tegenstander, sprong omhoog en scoorde met een snoeiharde dunk waarop de tegenstander ook nog een fout maakte. ‘Op de poster’, zoals ze dat in basketbaltermen noemen.

Het seizoen van het mannenteam van Landslake Lions werd hiermee afgesloten met een vijfde plek én handhaving in de Landelijke Tweede Divisie.

Topscorers van de laatste wedstrijd: Kai Roelofs (19) en Auke Bouwmeester (14)