Mannen Landslake Lions verliezen van koploper in Leeuwarden

Mannen Landslake Lions verliezen van koploper in Leeuwarden

Afgelopen zaterdag stond om 20:00 uur de wedstrijd tegen koploper BV Leeuwarden op het programma. Op papier dus een lastige wedstrijd voor de ploeg uit Landsmeer.

De Lions startte de wedstrijd niet goed en keken al snel tegen een 10-4 achterstand aan. Hierop besloot coach Harry Duikers direct een time-out te nemen en de verdediging anders te organiseren. Aanvankelijk zonder succes, want de ploeg uit Leeuwarden liep direct verder uit naar 16-5. Vanaf dat moment klikte de verdediging toch beter in elkaar bij de Lions en via onder andere een driepunter van Thijn Zevenhek en twee scores van Joran Beckman sloot de ploeg uit Landsmeer het kwart af met een 0-9 run, 16-14.

In het tweede kwart gingen de Lions door waarmee ze geëindigd waren. Via wederom een driepunter van Thijn Zevenhek en een score van Daan van Veen greep Landslake de leiding, 16-19. Daarna was het de ploeg uit Leeuwarden die het initiatief weer terug overnam en via een 15-0(!) run de stand op 31-19 zette. Het waren Auke Bouwmeester en Ibrahim Louh die met sterk spel onder het bord de Lions knap terug in de wedstrijd knokte. Rustand 37-33.

Na rust gingen de Lions door met strijden. Steeds als BV Leeuwarden dreigde uit te lopen, kwamen de Lions weer sterk terug. Met name Ibrahim Louh was een plaag onder het bord. Mede door zijn acht punten, sterk verdedigen van Justin van der Ven en vijf punten van Ivar Kroon bleven de Lions in de wedstrijd, 57-50.

In het vierde kwart veranderde er weinig aan het spelbeeld. Het waren Auke Bouwmeester en Thijn Zevenhek die de ploeg via scores op sleeptouw namen, maar steeds als de Lions dichterbij kwamen antwoordde de tegenstander weer met een score. Even leek het toch nog spannend te worden, toen er 72-68 op het bord stond. Maar dichterbij kwam de ploeg uit Landsmeer niet meer. Eindstand: 84-72. Topscorers: Ibrahim Louh (22), Thijn Zevenhek (18) en Auke Bouwmeester (12)

Volgende week spelen de Lions thuis in het eigen ICL thuis tegen Onze Gezellen. De wedstrijd start om 19 00. Na afloop is er een feestavond om het 50-jarig bestaan van de vereniging nogmaals te vieren.