Mannen Landslake Lions verliezen thuis van Celeritas Donar

Mannen Landslake Lions verliezen thuis van Celeritas Donar

Mannen Landslake Lions verliezen thuis van Celeritas Donar

Na de winterbreak begonnen de Lions met een thuiswedstrijd. Uit in Groningen werd er nipt verloren en de Landsmeerders waren gebrand op een overwinning.

In de eerste minuten van de wedstrijd deed Thijn Zevenhek direct waar hij goed in is en zette middels zijn kenmerkende sterke drives naar de basket de eerste 6 punten van de Lions op het scorebord. Beide teams lieten zien aan elkaar gewaagd te zijn. Ibrahim Louh speelde sterk onder het bord en was dit kwart met 8 punten het meest productief.

De verschillen bleven klein in het tweede kwart. De Lions verdedigden goed, maar lieten de aanvalsrebound regelmatig aan de tegenstander. Ook had de ploeg uit Landsmeer moeite om raak te schieten van buiten de bucket. Het was Jochem Witte die de enige driepunter van de eerste helft liet noteren. Stand bij rust: 29-30

De Lions kwamen, ondanks motiverende woorden in de rust, niet geweldig uit de kleedkamer. Er werd verzuimd om simpele aanvallen te spelen, terwijl Groningen wel doorging met scoren. Na 5 minuten spelen was de achterstand inmiddels opgelopen tot 10 punten, 31-41. Het was Joran Beckman die, richting het einde van het kwart, iedereen eruit liep in de fastbreak en vervolgens met 2 rake schoten de schade enigszins beperkt hield. Stand na derde kwart 39-48.

Landslake liet het hoofd niet hangen en in het vierde kwart was het rookie Arthur Zondervan die zijn klasse liet zien. Vanaf de point guard positie bracht het 17-jarige talent uit de U18 de Lions met maar liefst 14(!) punten eigenhandig terug in de wedstrijd. De Lions kwamen dankzij hem en 2 driepunters van Ivar Kroon langszij, 58-58.

Het lukte de mannen uit Landsmeer vervolgens niet meer om op voorsprong te komen. De aanval stokte, terwijl Groningen doorging met gestructureerd basketballen en profiteerden van de foutenlast van Landsmeer. Eindstand: 65-73.

Topscorers: Arthur Zondervan (16), Ibrahim Louh (16) en Ivar Kroon (8). Volgende week spelen de Landsmeerse mannen uit in Amsterdam tegen BC Apollo.