Maak je eigen soep of salade uit het Ilperveld

Maak je eigen soep of salade uit het Ilperveld

Steeds meer mensen ontdekken dat de natuur vol zit met eetbare en geneeskrachtige planten. In het Ilperveld groeien er veel. Het Landschap Noord-Holland organiseert op zondag 7 augustus of zondag 14 augustus van 13:30 tot 15:30 uur een vaartocht naar een eilandje met een ervaren gids. Daar staan veel van deze planten en ze kunnen bij elkaar gezocht worden.

Tijdens deze vaartocht leren de deelnemeers welke dat zijn en na afloop kunnen de gevonden planten bereid worden. Watermunt, tormentil of daslook? Soep of salade? Is het watermunt, zevenblad of lisdodde, en hoe smaken de bramen? Door te kijken, ruiken, voelen en proeven kun de deelnemers ontdekken om welk plantje het gaat.

Na de vaartocht gaan ze zelf de bereide planten proeven, bijvoorbeeld in een soep of in een salade. Het hangt helemaal af van wat tijdens de tocht gevonden wordt.

Waterdichte schoenen, laarzen aan en warme (regen)kleding wordt aanbevolen. Op het water kan het nog fris zijn.

Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op met het Landschap Noord-Holland als je met een rolstoel mee wilt.

Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl