LOL klaar voor het nieuwe seizoen

LOL klaar voor het nieuwe seizoen

Deze week begint voor de Lokale Omroep Landsmeer het nieuwe radio- en televisieseizoen. Aanstaande zondag 11 september is de eerste uitzending van Week-up, het wekelijkse actualiteitenprogramma van de LOL. Ferdinand van Veen is de presentator van dienst.

Wat mag u het komende seizoen verwachten van de LOL? Een verbetering van de nieuwsvoorziening, om te beginnen. De website, de Facebookpagina en de kabelkrant van de LOL worden meermalen per dag bijgewerkt met actueel nieuws, als het even kan voorzien van eigen foto’s of video’s.

Achtergronden, duiding, discussies en reportages biedt de LOL op zijn radio- en televisiekanalen. Daarbij zal de LOL meer dan vroeger gebruik maken van analisten die verstand hebben van bepaalde onderwerpen en ontwikkelingen, maar er zelf niet rechtstreeks bij zijn betrokken. Week-up wordt het komende seizoen stapsgewijs omgevormd tot zogenaamde visual radio, met andere woorden: een radioprogramma dat ook op televisie aantrekkelijk is om te volgen. De studio van de LOL zal daarop worden aangepast en nieuwe apparatuur aangeschaft.

Verder heeft de LOL deze zomer gewerkt aan een betere uitzendkwaliteit via de providers KPN en Ziggo. Het ziet er naar uit dat er het komend seizoen ‘ongestoord’ kan worden uitgezonden, al is het natuurlijk altijd afwachten als je daarvoor afhankelijk bent van derde partijen.

Ook biedt het nieuwe seizoen twee nieuwe muziekprogramma’s, die nog wat meer kleur aan het toch al uitgebreide palet van speciale muziekprogramma’s door echte kenners zullen toevoegen. In maart startte Train to Nowhere, met Bart Ganzeman en Vic van der Reyt, elke dinsdag van 22:00 tot 23:00 uur. In oktober beginnen Charlotte en Willem Goede met het programma Goede Bedoelingen, dinsdagavond om 19:00 uur.