Lokaal Landsmeer en Positief Landsmeer willen verder “met een coalitie”

Lokaal Landsmeer en Positief Landsmeer willen verder “met een coalitie”

Vanmiddag hebben fractievoorzitters André La Fontaine (Positief Landsmeer) en Axel Damme (Lokaal Landsmeer) een brief aan de burgemeester gezonden, waarin zij laten weten door te willen gaan met een coalitie.

Ze schrijven:

“Middels deze brief melden wij dat Lokaal Landsmeer en Positief Landsmeer, door willen met een coalitie. Uiteraard komen wij met een goede vervanger voor Marion Breij. Echter omdat het zo kort dag is moet er het nodige aan toestemming over en weer gegeven worden. Wij willen wethouder Heinrich behouden en samen met een nieuwe wethouder en u het college laten vormen en uitvoering laten geven aan het huidige coalitieakkoord.”

Verder delen zij mee dat ze wethouder Van Boeijen verzocht hebben onmiddellijke haar ontslag aan te bieden, omdat GroenLinks uit de coalitie is gestapt. Aan de burgemeester vragen ze op welke wettelijke grond wethouder Van Boeijen nog aan kan blijven als wethouder, als ze zelf haar ontslag niet aanbiedt.

Volgens de gemeentewet kunnen wethouders maar op twee manieren vertrekken: door zelf ontslag te nemen, of als ze ontslagen worden door de gemeenteraad. Het vallen van een coalitie is geen rechtsgrond.