Lionsclub-lid Pieter Langendijk ontvangt prestigieuze onderscheiding

Lionsclub-lid Pieter Langendijk ontvangt prestigieuze onderscheiding

Pieter Langendijk, lid van de Lionsclub Landsmeer, heeft de prestigieuze Melvin Jones Fellowship Award van de Lionsorganisatie toegekend gekregen.

Lionsclubs stellen zich onder de slogan ‘We serve’ ten doel zich belangeloos in te zetten voor de samenleving.

De Melvin Jones Award is de hoogste internationale onderscheiding binnen de Lions en is vernoemd naar de stichter van deze wereldwijde service-organisatie. De onderscheiding wordt uitgereikt aan Lionsleden die zich langdurig en op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Lionsorganisatie en met name een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ‘we serve’-gedachte.

Pieter Langendijk (in bijzijn van zijn echtgenote Caroline) kreeg de Melvin Jones van clubpresident Nathan Snieder en Lions-districtsgouverneur Arjan van Ommen.

Van Ommen noemde Langendijk een “stille kracht’ die niet snel op de voorgrond treedt maar een tomeloze inzet en persoonlijke inspanningen heeft gepleegd bij het helpen waar geholpen moet worden en het organiseren van acties voor goede doelen.

En hoe Snieder het gevoel van Lionsclub Landsmeer onder een welverdiende toast verwoordde: “zoals Pieter is, is er maar één!”

Het commentaar van de totaal verraste Langendijk luidde dat hij het leuk vond, erg leuk.