Benefietavond op 20 april voor digitalisering archief LOL

Benefietavond op 20 april voor digitalisering archief LOL

De Lokale Omroep Landsmeer wordt dit jaar vijftig. Al die jaren maakt de LOL onafgebroken programma’s, aanvankelijk alleen op de radio, vanaf de jaren tachtig ook op de televisie. Veel van de TV-uitzendingen zijn bewaard gebleven, op analoge magnetische banden. Maar deze dragers zijn kwetsbaar en gaan na verloop van tijd onherroepelijk verloren.

Dat is doodzonde, want het LOL-archief van meer dan 200 tapes geeft een uniek en gedetailleerd beeld van Landsmeer in de jaren tachtig, negentig en het begin van de jaren 2000. Mensen en dingen die er nu niet meer zijn, komen bij het bekijken weer tot leven.

Digitalisering

Gelukkig is er een remedie tegen het aanstaande verlies: digitalisering. Zo kunnen de beelden in principe tot in de eeuwigheid bewaard blijven. En nog mooier: voor iedereen beschikbaar en doorzoekbaar gemaakt worden via YouTube of een ander medium.
Maar digitalisering is een tijdrovende en dure bezigheid, waarbij de hulp van een gespecialiseerd bedrijf nodig is. Zo’n bedrijf is gevonden. Er is een test uitgevoerd die heeft uitgewezen dat de inhoud van de tapes nog te redden is.

De Lionsclub Landsmeer ziet het grote belang van deze onderneming. Immers hierdoor wordt de historisch belangwekkende inhoud voor de lange termijn bewaard en de geschiedenis van ons dorp toegankelijk gemaakt voor een breed publiek.

Geschenk voor de Landsmeerse gemeenschap

Landsmeer bestaat in 2026 zevenhonderd jaar. De open beschikbaarheid van een digitaal archief met bewegend beeld vormt een mooi geschenk voor de jarige gemeente en haar inwoners. Daarom organiseren de Lions zaterdag 20 april a.s. een benefietavond die het mogelijk moet maken dit doel te realiseren.

Benefietdiner

De avond begint met een benefietdiner. Voor driegangendiner zijn nog enkele stoelen beschikbaar en kunt u voor € 95,- één of meerdere stoelen reserveren. Naast het diner maakt een benefietveiling van enkele topstukken en onderwerpen onderdeel uit van het evenement.

Ga voor het reserveren naar LionsclubLandsmeer.nl

Eleven20one

Vanaf 22:00 uur zal de bekende Landsmeerse band Eleven20one optreden.

Voor dit bijzondere concert zijn nog apart kaarten beschikbaar à € 12,50 per kaart. Ga voor het reserveren van kaarten eveneens naar LionsclubLandsmeer.nl

 

Video: hoe gaat het digitaliseren?

Video: Lions-president Nathan Snieder over de benefietavond