Landsmeerder aangehouden wegens identiteitsfraude

Landsmeerder aangehouden wegens identiteitsfraude

In een onderzoek naar identiteitsfraude zijn op maandag 22 april een 35-jarige man uit Landsmeer en een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden.

Dat laten de Landsmeerse wijkagenten weten op hun Instagram account.

De mannen worden verdacht van het vervalsen van grote hoeveelheden identiteitsbewijzen om daarmee bankrekeningen te openen. Deze bankrekeningen werden gebruikt bij bankhelpdeskfraude en ook werden met de vervalste identiteitsbewijzen abonnementen afgesloten. Bij één slachtoffer stond bijvoorbeeld een BKR-registratie op zijn naam, omdat er met zijn identiteit meerdere telefoonabonnementen waren afgesloten.

De twee verdachten kwamen naar voren in het onderzoek van de Politie Midden Nederland en de Electronic Crimes Task Force, een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse grootbanken, politie en Openbaar Ministerie. Ze werden aangehouden in Utrecht en Landsmeer.

Na hun aanhoudingen werden daar in woningen vele tientallen vervalste identiteitsbewijzen, apparatuur waarmee de kaarten zijn geproduceerd en tientallen gegevensdragers aangetroffen en in beslaggenomen. De twee verdachten zitten vast.