Landslake Lions mannenteam wint eenvoudig bij Harlem Lakers

In de Calandhal in Amsterdam Osdorp stond afgelopen zaterdag de derde wedstrijd van het seizoen op het programma. Beide teams noteerden vooraf één overwinning en één verliespartij in de landelijke Tweede Divisie.

De Lions, het team van coach Harry Duikers, startte sterk en na een aantal minuten spelen stond er 18-2 op het scorebord in het voordeel van de Lions. Forward Thijn Zevenhek en Center Ibrahim Louh noteerden respectievelijk 6 en 8 punten.

Er werd goed verdedigd en de Lakers waren naarstig op zoek naar hun driepunt schot, wat tot aan dat moment niet wilde vallen. Aan het einde van het kwart mikte ze er toch nog twee ‘driepunters’ in en het kwart eindigde op 21-9.

In het tweede kwart waren het met name Aril Geugjes onder het bord en Joran Beckman van afstand die de Lions met scores op sleeptouw namen. Harlemlakers deed er een schepje bovenop en begonnen nu ook meer ballen raak te schieten. Ruststand 38-27 in het voordeel van de mannen uit Landsmeer.

In het derde kwart werd de wedstrijd wat rommeliger. Er was veel onnodig balverlies aan beide kanten. Het was Auke Bouwmeester die zijn team met wat sterke ‘drives’ weer op het juiste spoor wist te brengen en mede door zijn 6 punten de stand na het derde kwart op 52-36 zette.

Met een ruime marge van 16 punten voorsprong werd begonnen aan het laatste kwart. De Harlemlakers probeerden het nog wel en kwamen ook langzaam dichterbij, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Eindstand: 71-62. Topscorers: Ibrahim Louh (20) en Arild Geugjes (13)

De volgende wedstrijd is 12 november om 19:00 uit in Zandvoort.