Koningsspelen en suikerfeest vallen dit jaar samen: op de De Stap is er aandacht voor allebei

Koningsspelen en suikerfeest vallen dit jaar samen: op de De Stap is er aandacht voor allebei

Sinds de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013 worden elk jaar op de laatste vrijdag voorafgaand aan koningsdag de koningsspelen gehouden. Het is een dag waarop kinderen op hun basisschool samen ontbijten en daarna actief spelletjes gaan doen. Thema van 2023 is: “1-2, iedereen doet mee”. Verbondenheid voelen met elkaar is een belangrijk doel.

Dit jaar konden basisscholen zelf bepalen of ze de jaarlijkse koningspelen op donderdag 20 april of op vrijdag 21 april zouden organiseren. Op vrijdag 21 april wordt namelijk ook het suikerfeest gevierd waarmee de ramadanperiode wordt afgesloten. Het suikerfeest is voor de islamitische gemeenschap een vrije dag.

Op de basisschool De Stap werden de koningspelen op donderdag gehouden. Er was een gezamenlijk ontbijt, leerlingen gingen sporten bij de avonturenspeelplaats in het Twiske en deden spelletjes op het schoolplein.

Op De Stap zit een aantal leerlingen dat geheel of gedeeltelijk heeft meegedaan aan het religieuze vasten. Op initiatief van een paar ouders, gesteund door de ouderraad, en aansluitend bij het thema verbondenheid, hebben islamitische leerlingen in de ochtend in de bovenbouwklassen korte presentaties gegeven over wat de ramadan voor hen persoonlijke betekent.

Daarna deelden ze iets lekkers uit vanwege het suikerfeest. De Lokale Omroep Landsmeer was erbij toen Leena en Djannah hun persoonlijke verhaal vertelden aan hun klasgenootjes.