Komst international Richelle van der Keijl geweldige versterking TopKip Lions

Komst international Richelle van der Keijl geweldige versterking TopKip Lions

Met het aantrekken van de zeer ervaren en international Richelle van der Keijl (30 jaar) heeft TopKip Lions een geweldige slag geslagen en de lang gewenste versterking op de centerpositie binnengehaald.

Trainer/coach Chris van Kampen is heel erg blij met haar komst: “Richelle is een topbasketballster, tevens international en zeer ervaren. Je moet weten dat het hebben van een echte center in het team een langgekoesterde wens van mij is. Die wens is met haar komst nu werkelijkheid geworden. Mijn verwachting voor komend seizoen is, dat zij met haar lengte van 1.96 meter zowel aanvallend als verdedigend met name in de bucket zal heersen. Natuurlijk willen we ook alle prijzen winnen”.

De in Delft geboren Richelle van der Keijl is bij Lokomotief Rijswijk met basketballen begonnen. Zij was gelijk een veelbelovend talent. Van 2009 t/m 2013 speelde ze bij BV Leiderdorp, Den Helder en CTO Vrouwenbasketball om vervolgens college basketball te gaan spelen in de Verenigde Staten. Eerst drie seizoenen bij de Wright State University en daarna één seizoen als senior bij de University of New Mexico.

Daarna keerde ze naar Europa terug om vervolgens in Griekenland bij A.O. Dafni Agioy Dimitriou te gaan spelen. Daar liep ze al snel een forse knieblessure op. Nadat ze van de blessure hersteld was, ging ze bij Lekdetec.nl in Bemmel spelen.

Het buitenland bleef echter lonken en na het seizoen in Bemmel vertrok ze naar Tsjechië. Daar begon ze bij BLK Slavia Praag en eindigde ze bij Basket Zabiny Brno.

Het seizoen daarop liep ze voor de tweede keer een vervelende knieblessure op en moest ze weer revalideren. Het basketballen bleef kriebelen en na de revalidatie ging Richelle in Italië spelen. Het eerste seizoen bij Schavion Ponzano Basket en het afgelopen seizoen bij Veneto Pallacanestro Sanga Milano.

In het afgelopen seizoen scoorde Richelle gemiddeld 11,9 punten per wedstrijd en pakte zij gemiddeld 10,75 rebounds.

Deze cijfers beloven veel voor komend seizoen!