Kom de natuur helpen op het Ratteneiland

Kom de natuur helpen op het Ratteneiland

Op zaterdag 4 november doet IVN Twiske mee met de Landelijke Natuurwerkdag met een werkdag op het Ratteneiland.

Aan de rand van het Sportpark in Landsmeer ligt het Ratteneiland.  Dit is een moerassig rietveld, echt een stukje oer-Hollands landschap. Je treft er bloemrijk veenmosrietland, nat berken/elzenbroekbos en een prachtige amfibieënpoel aan. Het bosdeel is rijk aan oude Koningsvarens.

Veel dorpsgenoten maken  vaak een ommetje via het knuppelpad en genieten dan van de pure natuur .

 

Wat voor werk is er te doen?

In oktober maaien we een groot deel van het rietveld en dat riet moet daarna afgevoerd worden om het gebied te verschralen en daarmee te zorgen dat andere planten ook een kans krijgen.

Dat bij elkaar harken en afvoeren van het riet o.a. naar broeihopen voor de ringslang is voor de vaste vrijwilligers een te grote klus.

Extra vrijwilligers, die een keer willen meewerken, zijn hard nodig. Ook jongere kinderen kunnen hierbij goed meehelpen. En voor wie wat steviger werk wil doen zijn er nog genoeg boompjes, die uit de grond gestoken moeten worden.

We beginnen om 10.00 uur met een korte excursie om iedereen te laten zien hoe uniek dit stukje natuur is. Daarna kan iedereen, jong tot oud, op zijn/haar niveau aan de slag.

Handschoenen en gereedschap staan klaar. Trek wel  laarzen en werkkleding aan, want dat werkt een stuk plezieriger.

Er wordt gewerkt tot ca 14.00 uur met een pauze halverwege , en voor  koffie, thee, vruchtensap en koek wordt gezorgd

 

Meld je aan

Aanmelden graag  via de landelijke website www.natuurwerkdag.nl ,

Klik rechtsboven op “vind een klus”, vervolgens  Locatie: “Landsmeer” ‘enter’, dan “ > Info en aanmelden” klikken en linksboven “Schrijf je in” aanklikken.