Klankgesprek met Oene en Oleg in de Vermaning

Klankgesprek met Oene en Oleg in de Vermaning

Oene van Geel is een internationaal georiënteerd musicus en Landsmeerder. Als altviolist/componist zag hij veel van de wereld en voelt hij zich tegelijkertijd helemaal thuis als hij door het Twiske loopt. De hoofdreden dat Oene in de muziek zit is het samenspelen, de mogelijkheid om in gezamenlijkheid klank te boetseren. Dat is niet gebonden aan een muzikaal genre en Oene speelt daardoor net zo lief kamermuziek, jazz, lyrische songs als klankimprovisaties.

Er zijn een aantal medemuzikanten die voor Oene een speciale plaats innemen. De lyrisch/virtuoze Bayan (knoppenaccordeon) speler Oleg Fateev uit Moldavië is daar een van. Ze kwamen elkaar tegen toen ze beiden met Herman van Veen in het Concertgebouw speelden en daarna spontaan nog lang backstage doorspeelden en een mooi feest bouwden. Vele jaren samenspel volgden in allerlei muziekformaties/ dansproducties en ook zeer regelmatig spelen ze als duo.

Tot Oene’s grote plezier komt Oleg op 16 juni mee naar de Vermaning! Hun repertoire samen gaat van Moldavische muziek, Bach, Tango naar Braziliaanse klanken.

Speel mee!

Muziek is ook altijd dialoog en daarom is er een speciaal onderdeel in het programma waar Oene en Oleg (amateur)muzikanten uit Landsmeer uitnodigen om hen te vergezellen. Breng uw eigen muziekinstrument mee (piano en orgel aanwezig). Met hen is er vooraf op zondag 2 juni van 10:00 tot 11:30 uur een repetitie in de Ilper Vermaning. Daarvoor kunt u zich aanmelden bij Eric Tielemans, tel 06 4972 0386 of [email protected].

Klankgesprek met Oene en Oleg

16 juni 15:30 uur

Ilper Vermaning, Den Ilp 3

Tickets incl. consumpties: €15 / kinderen €7,50 via www.projectgeestdrift.nl of contant aan de deur.