Kinderkoor Toontje Noord gaat van start in Twiskeschool

Kinderkoor Toontje Noord gaat van start in Twiskeschool

Op donderdag 8 september gaat Kinderkoor Toontje Noord van start met een gratis proefles. Vanaf 22 september 2022 starten de reguliere lessen.

Op vrolijke en speelse wijze (o.a. door middel van veel beweging) leren de kinderen zingen in de kleine gymzaal van OBS Twiske.

Het koor staat onder leiding van Marina Besselink , die naast zangeres ook een ervaren dirigent en bezield zangdocent is. In blokken van 15 weken werken ze samen twee keer per jaar naar een prachtig buurtconcert toe dat de culturele rijkdom van onze wereld viert. De kinderen zingen dan niet alleen voor, maar ook samen mét familie, vrienden en buurtgenoten.

Samen musiceren is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en binnen het regulier onderwijs is daar helaas weinig aandacht voor. En als kinderen zich beter ontwikkelen op emotioneel, cognitief en sociaal vlak is dat niet alleen goed voor henzelf, maar ook voor hun directe omgeving en onze samenleving als geheel.

Het idee kwam van Krista Gábor (copywriter & filmmaker). Als moeder en amateurzangers voelde zij enorm het gebrek van een kinderkoor in de omgeving van Kadoelen. Ze vond gelijkgestemden in Robert Smith (muzikant cello/viola da gamba) en Marijke Bos (onderwijsconsulent). Samen bundelden zij hun kracht en kwaliteiten en vroegen succesvol subsidie aan bij het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. Ook wisten zij basisscholen uit de buurt (o.a. OBS Twiske) en het het Concertgemaal te enthousiasmeren om het initiatief te ondersteunen.

In een divers samengesteld buurt als Kadoelen kan een kinderkoor een verbindende rol spelen, met een effect (d.m.v. optredens en ouderhulp) dat ver buiten de repetities merkbaar is. Daardoor draagt het bij aan een open samenleving die nodig is om gelijkwaardigheid voor iedereen te creëren, aldus de initiatiefnemers.

Het initiatief is bedoeld voor kinderen tussen de (bijna) 6 en 12 uit Amsterdam Noord (met name Kadoelen, Oostzanerwerf en Tuindorp Oostzaan) die samen willen zingen ongeacht achtergrond of draagkracht. Maar ook kinderen uit Landsmeer zijn van harte welkom, zo liet mede-initiatiefnemer Robert Smith desgevraagd weten.

Repetities zijn er elke donderdag (m.u.v. schoolvakanties) van 14:45 (5-8 jr) en 15:45(9-12 jr) in de kleine gymzaal van OBS Twiske, Pandorinastraat 7a, 1035 TW, Amsterdam Noord.

Meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Robert Smith via [email protected] of 06-11 430 765.