Jaap Pelk-Schoolbasketbaltoernooi 2024

Jaap Pelk-Schoolbasketbaltoernooi 2024

Het Jaap Pelk-schoolbasketbaltoernooi wordt alweer voor de 44e keer georganiseerd in het Indoorcentrum van Landsmeer. Dit jaar doet een recordaantal van 47 teams mee en zal er weer sportief gestreden worden voor de eerste prijs!

Landslake Lions is met 250 leden (waarvan 190 jeugdleden) één van de grotere basketbalclubs in Nederland. De jeugdopleiding van de Lions is al geruime tijd een voorbeeld voor vele verenigingen in Nederland. De hall of fame in het Indoorcentrum toont de behaalde successen van het eerste vrouwenteam in de eredivisie. Vijf keer is de landstitel veroverd en vijf keer de nationale beker.

Verschillende jeugdteams bij de jongens en de meisjes spelen ook op topniveau in de landelijke competities.

Maar het begint natuurlijk allemaal bij de basis en die wordt gelegd op de scholen. In dat idee past ook het Landsmeerse schoolbasketbaltoernooi, elk jaar weer een waar spektakel! De MVP (Most Valuable Player) van de meisjes en jongensteams worden gekozen door een jury met speelsters van het eerste vrouwenteam.

De wedstrijden vinden plaats op maandag 11 maart en dinsdag 12 maart, vanaf 15.45 uur en maandag 18 en dinsdag 19 maart, vanaf 15.35 uur. Donderdag de 21e (16.00 uur) vindt dan de halve finale plaats en vrijdag de 22e (15.30 uur) de finale.