Hoe nu verder? Morgen in Week-up de (voormalige) coalitiepartijen

Hoe nu verder? Morgen in Week-up de (voormalige) coalitiepartijen

De raadsvergadering van donderdag 19 januari veroorzaakte zoals te verwachten viel enig naschokken. De meningen en verklaringen vanuit de Landsmeerse politiek buitelen over elkaar heen. Vrijdag kwam het CDA al met een persverklaring, vandaag volgde GroenLinks.

De mededeling van laatstgenoemde partij dat ze uit de coalitie treedt, roept de vraag op of dit zal leiden tot een ontslagindiening van wethouder Jacobien van Boeijen, die namens GroenLinks in het college zit.

Fractievoorzitter André La Fontaine van Positief Landsmeer heeft haar inmiddels schriftelijk laten weten daarvan uit te gaan. Het antwoord dat GroenLinks-fractievoorzitter Maartje Greunsven per kerende email stuurde was weinig subtiel, maar liet aan duidelijkheid niets te wensen over: “Vergeet het maar.”

Donderdag na de raadsvergadering liet de LOL uiteraard Marion Breij zelf als eerste aan het woord en vervolgens burgemeester Léon de Lange en André La Fontaine.

Morgen hebben we in het radioprogramma Week-up (tussen 11 en 12 uur, ook te zien op LOL-TV) een aantal andere betrokkenen uit de coalitiepartijen uitgenodigd: Eric Knibbe (CDA), Maartje Greunsven (GroenLinks), Jacobien van Boeijen (wethouder, GroenLinks) en Axel Damme (Lokaal Landsmeer). Van Ine van Brenk (GroenLinks) is een eerder opgenomen interview te horen.

Foto: Marcel Molle