Herfst in aantocht in het Ilperveld

Herfst in aantocht in het Ilperveld

Tijdens deze vaartocht op zondag 10 september zie je de eerste tekenen van de aankomende herfst. Je gaat met schipper en gids van Landschap Noord-Holland op zoek naar wat er in en op het water leeft, zoals spinnen en andere insecten.
Maar je geniet ook van de mooie sfeer op het water tussen de vele eilandjes, ten noorden van Amsterdam.

Naderende herfst

Wandel over trilveen, langs legakkers en petgaten. De grond trilt soms onder je voeten, de aarde beweegt! Over het knuppelpad loop je door het Berkenbos, spannend.
Op de Zuiderschorren staat nog een echt broekbos met bijzondere flora, fauna en broeihopen voor ringslangen. De natuur leeft in en op het water!

De herfst nadert en dat is te zien aan de zwammetjes en paddenstoelen die tevoorschijn komen. Het is nu ook de tijd voor spinnen en andere insecten. Misschien zie je de mooie tijgerspin, die hier voorkomt.
De gids legt uit en vertelt over de specifieke eigenschappen van de planten en dieren en hoe het komt dat ze hier groeien en leven.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn.
Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.
Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan

Wanneer: Zondag 10 september van 13:30 tot 15:30 uur.
Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl