GroenLinks-PvdA Landsmeer: een gesprek met Europarlementskandidaat Lara Sibbing

GroenLinks-PvdA Landsmeer: een gesprek met Europarlementskandidaat Lara Sibbing

Op 29 mei organiseert GroenLinks-PvdA Landsmeer een gesprek met Lara Sibbing, nummer 16 op de lijst van de Europese verkiezingen voor GroenLinks en de PvdA.

Het uitgangspunt van dit gesprek is Paul Schenderlings boek “Is er leven na de groei?”. Paul Schenderling, bekend om zijn werk op het gebied van sociale en ecologische vraagstukken vanuiteconomisch perspectief, benadrukt de noodzaak van drastische veranderingen om een wereldwijde catastrofe te voorkomen.

Hij pleit voor bezuinigingen op consumptie en een heroverweging van onze economische groeidoelen. Schenderling stelt voor om fiscale maatregelen in te voeren die consumptie ontmoedigen, arbeid minder belasten en vervuilende activiteiten zwaarder belasten. Dit zou moeten leiden tot vermindering van CO2-uitstoot en vervuiling.

Lara Sibbing voegt haarexpertise toe aan het gesprek. Als beleidsexpert op het gebied van voeding, landbouw en circulaireeconomie, en tevens storyteller, zal zij de discussie verrijken met praktische inzichten en lokale perspectieven.

Naast het boek van Schenderling komen tijdens het gesprek ook andere vernieuwende economische modellen aan bod, zoals de donuteconomie en welzijnseconomie.

De vraag blijft: blijven we praten en dromen, of slaan we daadwerkelijk een andere weg in? Hoe kunnen we lokaal bijdragen aan een gelukkiger samenleven binnen de draagkracht van mens en aarde? Dit zijn de vragen waarover het gesprek met Lara Sibbing gaat.

Inloop vanaf 19.30,start om 20.00 uur.

Locatie: De Vermaning, Den Ilp 3, Den Ilp Aanmelden via [email protected]