Gratis hengels en vergunning voor jeugdige vissers

Gratis hengels en vergunning voor jeugdige vissers

De hengelsportvereniging Landsmeer-Den Ilp geeft gratis hengels met tuigjes weg aan de jeugd tot 14 jaar.

Het betreft hier vaste hengels waarmee heel goed kleine en grote witvis kan worden gevangen. Veel jongelui willen wel eens willen proberen of vissen iets voor hen is. Dan is dit de mogelijkheid om aan het benodigde materiaal te komen om het uit te proberen.

Het enige dat de hengelsportvereniging vraagt is om je in te schrijven voor een jeugdvergunning. Deze is gratis. Met deze vergunning mag in al het water van de e vereniging gevist worden. Als aas mogen wormen, maden, deeg en brood gebruikt worden. Andere aassoorten zijn dan niet toegestaan.

Op de website van de vereniging kan er worden ingeschreven. Ga daarvoor naar www.hsv-landsmeer-denilp.nl/jeugd. Deze vergunning word namens ons uitgegeven door Sportvisserij Nederland. Nadat er is ingeschreven kan de jeugdvergunning worden gedownload en uitgeprint.

Wat zijn nu de wateren van onze vereniging? Dat zijn alle wateren die binnen de gemeente Landsmeer vallen en in de Banne van Amsterdam-Noord. Alle andere wateren zijn dan verboden.

De uitgifte van de hengels vindt plaats op 3 april 2024 van 15:00 uur tot 16:30 uur.

Ga daarvoor naar het Zuideinde nr. 45c. Dat is een bedrijfspand van de firma Wals. Ingang tegenover het tandartsencentrum Landsmeer.

Mocht er na het uitproberen, nog meer kennis vergaard willen worden over de kunst van het visjes vangen, dan hebben we ook nog een basis jeugdviscursus in de aanbieding. Deze cursus is helemaal gratis en op onze website kan worden ingeschreven.

Ga hiervoor ook naar www.hsv-landsmeer-denilp.nl/jeugd.
Voor vragen kunt u altijd terecht op de website.