Gezelligheid en genieten van het mooie landschap: eerste scootmobieltocht groot succes

Gezelligheid en genieten van het mooie landschap: eerste scootmobieltocht groot succes

Op de verzamelplek aan de ingang van het Sportpark stond op woensdagmiddag 13 september een aantal scootmobieltjes te glinsteren in de zon. Rood, blauw, zwart, drie of vier wielen, geen één was hetzelfde. Maar ze glommen allemaal en de bestuurders hadden er zin in.

Niet iedereen blijkt even ervaren. Een paar bestuurders zitten al ruim tien jaar op een scootmobiel en draaien hun hand niet om voor de 15 kilometer die de geplande tocht omvat. De meeste bestuurders echter zijn wat minder ervaren.

Een gezamenlijke tocht met professionele begeleiding maakte dat drempel om mee te rijden juist voor deze doelgroep laag lag. Eén deelnemer zat zelfs voor het eerst op een scootmobiel; onder supervisie van een werknemer van Medipoint genoot ze volop van haar hervonden mobiliteit. “Eindelijk kom ik weer eens in het Twiske”.

Stipt om half twee vertrokken de elf deelnemers uit Landsmeer aan hun 1escootmobieltocht door het Twiske. Pam Kaaij, consulente van WonenPlus die de tocht in samenwerking met Medipoint organiseerde, reed voorop.

De colonne ontmoette bij de Twiskemolen de elf deelnemers die gestart waren in Oostzaan. Het thema “Landsmeer ontmoet Oostzaan” dekte helemaal de lading. De twee kettingen voegden samen en de sliert van vrolijkheid kronkelde vervolgens als een lange kleurrijke rups door het landschap. Onderweg was er tijd voor een praatje en iets lekkers.

Na afloop waren alle deelnemers het over eens: dit smaakt naar meer. “Het is gezellig, je ontmoet weer nieuwe mensen, je rijdt door de natuur én je hoeft niet bang te zijn dat er iets gebeurt want er is altijd hulp in de buurt.”