Gezamenlijke acties politie, het Landschap Noord-Holland en de gemeente op het water in Landsmeer

Gezamenlijke acties politie, het Landschap Noord-Holland en de gemeente op het water in Landsmeer

Deze maand hebben gezamenlijke actiedagen plaatsgevonden van de politie, het Landschap Noord-Holland en de gemeente op het water in Landsmeer. Volgens de gemeente Landsmeer verliepen deze succesvol. “Veel vaarweggebruikers toonden een verhoogde bereidheid om zich aan de regels te houden, mede dankzij de zichtbare aanwezigheid van handhavingsinstanties”, aldus de gemeente op haar website.

Het doel van deze actiedagen was volgens de gemeente om gezamenlijk toezicht te houden op het vaarverkeer, met de nadruk op het waarborgen van de veiligheid op het water. Het garanderen van een veilige omgeving op het water voor alle vaarweggebruikers, met inbegrip van zwemmers, kanoërs, zeilers en andere recreanten tijdens het vaarseizoen is cruciaal, aldus de gemeente.

Tijdens de actiedag hebben gemeentelijke Boa’s, politieagenten en Boa’s van het Landschap Noord-Holland nauw samengewerkt om verschillende taken uit te voeren zoals het controleren op vaarbewijzen en registratiedocumenten, snelheidshandhaving, voorlichting en bewustwording.

De resultaten van deze samenwerking waren uitermate positief en illustreren het potentieel van gecoördineerde inspanningen tussen verschillende handhavingsinstanties.