Georg en Mick Kellersmann 65 jaar getrouwd: “Wij zijn gelukkig nog samen”.

Georg en Mick Kellersmann 65 jaar getrouwd: “Wij zijn gelukkig nog samen”.

Wie kent haar niet in Landsmeer? Mick Kellersmann, voormalig wethouder, raadslid voor de VVD en voorzitter van het Dienstencentrum. In de jaren tachtig speelde zij als collegelid een onbetwiste hoofdrol in het politieke en maatschappelijke leven van het dorp, vaak samen met haar collega-wethouder Ben van de Bos van de Partij van de Arbeid. Het ‘paarse’ duo trad vaak op de voorgrond, burgemeester Henk Waltmans was geen groot liefhebber van openbare optredens.

Maar in het privéleven had Mick een andere partner: Georg. Ze leerden elkaar kennen in een Amsterdamse dansschool. Het was januari 1965. Ze vielen meteen op elkaar. In de onderstaande de video van Teun van Zanten en Ferdinand van Veen vertelt Mick daarover: “We moeten vaak wisselen, maar dat deden we niet”. Georg herinnert zich vooral Mick haar waardigheid: “Iemand die zich niet snel laat inpakken en zich daarvan bewust is. Dat sprak mij aan.”

Ze gingen met elkaar uit en het kwam tot een huwelijk, al waren hun families daarover niet enthousiast. Georg was hervormd en Mick katholiek. ‘Gemengde’ huwelijken waren in die tijd niet gewoon. “Het was vloeken in de kerk”, vertelt Georg. “En tot de dertigste moest je toestemming van je ouders hebben om te trouwen.” Het kwam er toch van, op zondag 1 september 1957 in de hervormde kerk.

Georg en Mick trokken in bij de ouders van Georg tot zij in 1961 een eigen woning konden betrekken. In 1971 verhuisden ze naar de Landsmeerse Havenzathe. Georg was als civiel ingenieur betrokken bij de eerste uitbreiding van Schiphol.

In de jaren tachtig kwam Georg bij Ballast-Nedam te werken en vertrok voor acht jaar naar Indonesië. Hij kwam enkele maanden per jaar naar huis. Niet de makkelijkste tijd, maar Mick vond veel voldoening in haar baan als wethouder en het vele vrijwilligerswerk dat zij deed. Zij ondervond in die tijd veel steun van haar schoonouders, ook bij de opvoeding van hun zoon Georg.

Mick is inmiddels 91 en George 89.

Op de vraag van Ferdinand wat het geheim is achter een huwelijk van 65 jaar, antwoordt Mick dat het een kwestie is van elkaar vasthouden. “Het leven gaat door”, zegt Georg. “Je kunt het niet stoppen”.

Het interview