Gemiddelde vraagprijs voor Landsmeerse huizen boven de miljoen

Gemiddelde vraagprijs voor Landsmeerse huizen boven de miljoen

Voor de meeste Landsmeerse woningzoekenden is wonen in Landsmeer geen optie meer. Dat wordt bevestigd door recent gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). De WOZ-waarde van een gemiddeld Landsmeers huis steeg in 2022 tot 487.000 euro. In 2021 was dat nog 457.000 euro.

Landsmeer staat daarmee op de 11e plaats in de lijst van Nederlandse gemeenten. In de top-tien staan plaatsen als Laren, Blaricum en Wassenaar, maar Landsmeer eindigt ruim boven omliggende gemeenten als Amsterdam (22e plaats), Waterland (36) en Oostzaan (38). Purmerend komt op de 137e plaats met een gemiddelde WOZ-waarde van 328.000 euro en is daarmee nog relatief betaalbaar voor de omgeving.

Voor het huidige woningaanbod in Landsmeer is de gemiddelde WOZ-waarde echter weinig representatief. Wie op dit moment een huis zoekt, moet gemiddeld meer dan twee keer zoveel betalen.

Op Funda (gemeten op 31 augustus) staan in de gemeente Landsmeer 40 huizen te koop aangeboden. De gemiddelde vraagprijs daarvan bedraagt 1.020.400 euro. En doorgaans moet tegenwoordig een stuk boven de vraagprijs geboden worden om een kans te maken.

De goedkoopste mogelijkheid is op dit moment een huis van 88 vierkante meter op de Ooievaarslaan in het oude dorp. Vraagprijs: 415.000 euro. Het duurste huis staat in Den Ilp. Een landhuis met een stoeterij en 3 hectare grond, dat 3,8 miljoen euro moet opbrengen.