Fase 2 Havenzathe neemt meer tijd in beslag

Fase 2 Havenzathe neemt meer tijd in beslag

In oktober vorig jaar zijn de werkzaamheden in fase 2 van de herinrichting Havenzathe gestart. De gemeente meldt dat inmiddels de riolering en de huisaansluitingen in Engelenburg en deels Doornenburg zijn vervangen en is een start gemaakt met de herbestrating van de achterliggende garagestraten.

Ook is er bestrating gelegd bij de garages aan de Burgweg. De Burgweg zelf wordt nog niet bestraat. Dit wordt gedaan als alle werkzaamheden in fase 2 zijn afgerond. Dit om er voor te zorgen dat deze bestrating niet stuk wordt gereden door het werkverkeer.

De aannemer is wel een aantal onverwachte zaken tegengekomen bij onder andere het aansluiten van het hoofdriool en de huisaansluitingen. Dat betekent dat de werkzaamheden meer tijd in beslag gaan nemen dan de gemeente had gepland. De verwachting is dat fase 2 na de bouwvak (eind augustus) wordt afgerond.

Inmiddels is de gemeente gestart met de voorbereidingen van fase 3. Dit deelplan omvat de rest van Drakenstein, een deel van Rhijnestein en Loevestein.