Expositie José Mol in Dorpshuis Het Wapen van Landsmeer

Expositie José Mol in Dorpshuis Het Wapen van Landsmeer

Op vrijdag 13 oktober 2023 om 16.00 uur, wordt in het Dorpshuis “Het Wapen van Landsmeer“ een expositie geopend van José Mol.

José Mol (1958) is van jongs af aan gefascineerd door het schilderen. Rond haar vijftiende verjaardag mocht José op een zaterdagcursus, waar ze met houtskool, potten en soms een appel erbij, mocht leren natekenen. Ze leerde ervan zegt ze, maar dit werd haar veel te saai, want José kon meer en ze hield van dieren schilderen, met heel veel kleur.

Als José na de middelbare school naar de kunstacademie in Amsterdam wil, mag dit niet van haar ouders. De grote stad was te gevaarlijk vonden ze, en met kunst alleen kan je je brood niet verdienen.

Het schilderen bleef dus haar hobby en José ging werken in de Horeca en op zaterdag in een bloemenzaak.

Maar toen vijftien jaar geleden moest José revalideren na een operatie, en ging ze toch les nemen bij Adri Jongejans in Landsmeer. Toen kreeg ze de smaak echt te pakken, en niet veel later begon ze voor zichzelf, met dit fantastische resultaat wat op deze tentoonstelling te zien is.

José is autodidact. Ze schildert voornamelijk met acryl, op hout of doek, en dan nog het liefst op hele grote doeken.

Dit is José haar eerste “eigen” tentoonstelling. Eerder hing er werk van haar (met meerdere collega’s) in het dienstencentrum, en vorig jaar hingen er ook werken van haar  in “Het Wapen van Landsmeer” samen met “De Vier Schilders”.

Haar werken zijn groot, met voornamelijk dieren, maar ook zijn er enkele erotische schilderijen te bezichtigen. De schilderijen zijn realistisch, maar ook de werken in kleurrijke cartoonstijl geeft een glimlach op een ieders gezicht.

Op verzoek geeft José workshops in haar atelier aan de Van Beekstraat, zoals ze onlangs deed aan twee dames uit Saoudi Arabië.

De tentoonstelling van José Mol is voor het publiek toegankelijk van 14 oktober tot 1 december 2023.