De internationaal gewaardeerde pianist Nicolas van Poucke geeft zondag 27 januari in de concertzaal van het Dorpshuis in Landsmeer een recital met werken van Chopin, de componist bij uitstek voor piano.


Nicolas van Poucke (Baarn 1992) begon piano te spelen toen hij zes jaar was. Op dertienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut in Het Concertgebouw.
Als kamermusicus vormt hij een duo met zijn zus, de celliste Ella van Poucke. Hij treedt regelmatig op met Camerata RCO, het ensemble uit het Concertgebouw Orkest dat bijna elk jaar met veel succes in Landsmeer musiceert. Nicolas van Poucke speelde ook samen met beroemdheden als Igor Roma, Christiaan Bor en Emmy Verhey. Bovendien is hij vaak te zien en te horen op de Nederlandse en Belgische tv en op Radio4. Zondag 27 januari geeft hij in de Anton Heyboerzaal van het Dorpshuis Landsmeer een concert met alleen composities van Frédéric Chopin.
Kaarten voor het concert van Nicolas van Poucke zijn vanaf nu verkrijgbaar bij boekhandel Bruna. Reserveren kan via een e-mail naar zondagconcerten.landsmeer@gmail.com of 020-4821876. De Anton Heyboerzaal is open vanaf 13.30 uur, het concert begint om 14.00 uur.

Previous post

Varen, vogels en warme chocolademelk

Next post

Landsmeerse ’Gasloos koken valt me erg mee’

Redactie