Ex-wethouder Marion Breij niet beschikbaar voor gemeenteraad, cafébaas Jaap Goede wel.

Ex-wethouder Marion Breij niet beschikbaar voor gemeenteraad, cafébaas Jaap Goede wel.

Grote kans dat horecaondernemer Jaap Goede terugkeert in de Landsmeerse gemeenteraad. De eigenaar van café De Goede Stek is op dit moment de aangewezen kandidaat om de vacant gekomen zetel van Lex Raymakers in te vullen.

Raymakers was een van vele eenpitters in de Landsmeerse gemeenteraad nadat hij zich afsplitste van Lokaal Landsmeer. Daarom is het aan deze partij om het nieuwe raadslid te leveren. LoLa, zoals de lokale partij in de volksmond wel genoemd wordt, komt daarmee weer op vier zetels en wordt weer de grootste partij in de raad.

De vacant gekomen zetel werd aanvankelijk aangeboden aan de in december weggestuurde wethouder Marion Breij, die na partijleider Axel Damme op plaats twee stond in de kieslijst van Lokaal Landmeer.

Breij liet echter weten op dit moment geen belangstelling te hebben om weer in de gemeenteraad plaats te nemen. Ze is nog steeds herstellende van de zware klap die de beëindiging van haar wethouderschap en de aanloop daarnaar voor haar betekende.

Goede is de volgende op de kieslijst van LoLa. Hij is nog niet formeel benoemd, maar heeft wel laten weten beschikbaar te zijn voor een raadslidmaatschap. Hij heeft al ervaring als raadscommissielid voor Lokaal Landsmeer.