Ex-raadslid Elly Pordon-Van Buuren overleden

Elly's laatste tocht gaat over De Breek

Deze week overleed in Landsmeer Elly Pordon – Van Buuren op 91-jarige leeftijd. In het Noordhollands Dagblad verscheen vandaag een necrologie van de markante Landsmeerse. Ze was de dochter van de bekende Landsmeerse huisarts Van Buuren, die gevestigd was aan het Zuideinde, vlakbij waar nu de Ringweg loopt. Haar moeder bestierde de dorpsapotheek.

Elly Pordon was in haar lange leven op vele fronten actief in de Landsmeerse samenleving. Zo was ze een aantal jaren gemeenteraadslid voor gemeentebelangen en oprichtster van de actiegroep Breekbouw MooiBouw. Ook streed ze voor het behoud van het Dorpshuis, leidde ze de collectantengroepen van de Nederlandse Hartstichting en het KWF kankerfonds en was ze voorzitter van de Plattelandsvrouwen, later Vrouwen van Nu geheten.

Als fanatiek zeilster was ze ook een tijd lang bestuurslid van Watersportvereniging De Breek, waarvan haar vader mede-oprichter was.

In 2004 werd ze geëerd met het idmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau. Vrijdag 19 augustus wordt Elly begraven in Landsmeer. Haar laatste tocht gaat geheel in stijl per boot en voert door het Ilperveld en over de door haar zo geliefde Breek.

Bron: Noordhollands Dagblad