Erik Heinrich kijkt terug op zijn wethouderschap: “Drie bizarre jaren, maar ik had er plezier in”

Erik Heinrich kijkt terug op zijn wethouderschap: “Drie bizarre jaren, maar ik had er plezier in”

Dinsdag 18 april nam Erik Heinrich afscheid van Landsmeer, na een wethouderschap van drie jaar. “Een bizarre periode”, vond hij zelf, waarbij hij de eerste tijd vooral achter zijn beeldscherm heeft vergaderd. Zijn aantreden in 2020 viel namelijk bijna gelijk met het uitbreken van de Covid-19 pandemie in Nederland.

De start was ook om een andere reden moeilijk, namelijk vanwege de slechte financiële situatie waarin de gemeente verkeerde. De gemeente moest bezuinigen en het was aan Heinrich om dat vorm te geven.

Dat hij na de verkiezingen van 2022 een doorstart mocht maken terwijl zijn eigen partij – de VVD – niet aan de coalitie deelnam vond de voormalige wethouder eervol.

En dat daar al na een goed halfjaar een einde aankwam vanwege de val van de coalitie speet hem, maar als professioneel politicus begreep Heinrich onmiddellijk dat er niets anders opzat dan zich bij deze politieke realiteit neer te leggen.

Vanuit zijn woonplaats Renkum zal Erik Heinrich de Landsmeerse politiek met belangstelling blijven volgen. En natuurlijk houdt hij zich beschikbaar voor een wethouderschap elders.