Emotioneel verloop informatieavond over opvang Oekraïners

Emotioneel verloop informatieavond over opvang Oekraïners

Tijdens de informatieavond op 23 november over de opvang van Oekraïnse vluchtelingen liepen de emoties hoog op, met name bij de inwoners van de Gorteslootbuurt. De plannen voor de opvang van de Oekraïners vormden daarvoor een aanleiding. De oorzaak zat vooral in het verleden, waarin veel misging bij de renovatie van de buurt. Veel buurtbewoners zijn hier nog boos en teleurgesteld over.

Ook maken de bewoners zich zorgen over wat er mogelijk na het vertrek van de Oekraïners gaat gebeuren. Komen er dan misschien asielzoekers uit andere streken en krijgen we aan de Violierweg toestanden zoals nu in Ter Apel?

Burgemeester Léon de Lange toonde zich na afloop aangeslagen. “Ik kende de verhalen uit het verleden wel, maar ik wist niet dat het zó diep zat”, zei hij voor de LOL-camera. “De conclusie die ik trek, is dat ik de de komende tijd moet zijn voor bewoners, niet alleen met woorden, maar ook met daden. Ik ben hiervan geschrokken.”

De buurtewoners vroegen de LOL geen opnamen te maken van hun reacties. Vandaar dat de onderstaande reportage beperkt is tot de reactie van de burgemeester.