Elvis-dominee Fred Omvlee houdt Elvis-kerkdienst in het Kruispunt

Elvis-dominee Fred Omvlee houdt Elvis-kerkdienst in het Kruispunt

De mooiste gospels van Elvis horen in de kerk? Dat kan op zondag 17 oktober om 19.00 uur in Het Kruispunt, Calkoenstraat 12a in Landsmeer.’Elvis-dominee’ Fred Omvlee uit Monnickendam komt dan naar Landsmeer om daar een speciale Elvis-kerkdienst te houden.

Dominee Fred Omvlee gaat al 20 jaar met Elvis-kerkdiensten door het land en soms zelfs daarbuiten. Hij is in het dagelijks leven dominee bij de marine, is veel mee geweest op zee en bijvoorbeeld ook op uitzending naar Afghanistan.

Zelf zegt hij: ‘Altijd nam ik ook de muziek van Elvis mee. Daar wordt ik zowel vrolijk als geïnspireerd door. En zijn gospels ontroeren mij. Ik ben al Elvis-fan sinds 1977. Toen was ik een jongetje van 11 en hoorde dat Elvis dood was. Ik zag toen de jonge rockende Elvis en was verkocht.’

Pas veel later, toen Omvlee dominee was, leerde hij zijn gospels waarderen. Ik besefte: deze grote ster was ook een eenzame zoeker, die rust zocht in helaas verkeerde middelen, maar ook in het geloof en gospels.

Mijn verkondiging is: ‘Zelfs al eindig je als Elvis, te jong, depressief, eenzaam, verslaafd: je valt niet uit Gods hand. God houdt van jou’.

‘Dat wil ik door laten klinken in mijn Elvis-kerkdiensten. Er wordt geregeld een traantje weggepinkt, maar is ook luchtig. Kom gerust in stijl: fifties of rock and roll kleding. Want we vieren ook de prachtige muziek die Elvis heeft gebracht.’