Ellen Metgod vertrekt gefrustreerd als voorzitter BVL

Ellen Metgod vertrekt gefrustreerd als voorzitter BVL

De Bedrijfsbelangenvereniging Landsmeer moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter, Ellen Metgod, vertrekt met onmiddelijke ingang. De reden? “Te veel negativiteit”, liet ze de LOL desgevraagd weten.

Het vertrek heeft volgens haar te maken met een verschil in ambitieniveau. Metgod: “Ik wilde ervoor zorgen dat de BVL meer wordt dan een borrelclub en niet uitsterft. Ik ben van: schouders eronder zetten en kom op met z’n allen. Ik dacht, ik ruk ze wel mee. Ik heb dat een paar jaar geprobeerd en het is me duidelijk niet gelukt om iedereen op één lijn te krijgen.”

Het kostte de HR-specialist uiteindelijk te veel energie: “En als het nou een ongelofelijk goed betaalde baan zou zijn… Maar op een gegeven moment denk je: ik trek aan het kortste eind. Laat maar.”

De overgebleven bestuursleden van de BVL doen er voorlopig nog het zwijgen toe. Secretaris Wil Kok verwees naar penningmeester Léon van Riel, maar ook hij wilde toen we hem belden (nog) geen commentaar geven op het vertrek van Metgod.