Een boek en een lezing over Frida Kahlo in de bibliotheek

Een boek en een lezing over Frida Kahlo in de bibliotheek

Iedereen kent de kleurrijke afbeeldingen van Frida Kahlo. Ze is een inspiratiebron voor boeken, muziek, films en mode. Maar wie was deze vrouw? Op maandagavond 17 juli geeft kunsthistorica Julie Hengeveld in Bibliotheek Landsmeer een lezing over deze karakteristieke kunstenares.

Frida Kahlo schilderde over thema’s die een rol speelden in haar leven. Zo had zij veel belangstelling voor haar afkomst en erfgoed, maar voerde zij ook een innerlijke strijd rondom vrouwelijkheid. Beroemd zijn haar zelfportretten, waarin ze haar eigen identiteit en ervaringen onderzoekt. Ze vervaardigde tientallen van dergelijke portretten.

Ook is tot medio september het groot formaat kunstboek over Frida Kahlo in te zien in Bibliotheek Landsmeer. Een overzicht van veel van haar werken waarin je je kan laten verwonderen en onderdompelen te bekijken tijdens de openingstijden* van de Bibliotheek.

Lezing maandag 17 juli | van 19.30 tot 21.00 uur | Bibliotheek Landsmeer | Calkoenstraat 27| € 5,00 voor leden en 0128 7,50 voor niet-leden. Aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl/agenda.
*Let op van 1 t/m 14 augustus is de Bibliotheek Landsmeer op dinsdag en donderdag gesloten.