Duurzaamheidsmarkt moet inspiratie bieden en activeren

Duurzaamheidsmarkt moet inspiratie bieden en activeren

Tijdens de Nationale Klimaatweek (30 oktober t/m 5 november) organiseert de gemeente Landsmeer op dinsdag 31 oktober om 19.30 uur een Duurzaamheidsmarkt in OBS De Stap.

Het evenement is voor alle inwoners van de gemeente Landsmeer met als doel om zoveel mogelijk mensen te inspireren en activeren om Den Ilp, Landsmeer en Purmerland duurzamer te maken.

De Duurzaamheidsmarkt wordt volgens de gemeente georganiseerd voor inwoners van de gemeente Landsmeer die stappen willen zetten om hun woning te verduurzamen en voor mensen die zelf duurzaam willen leven.

Wethouder Duurzaamheid Jacobien van Boeijen: “Veel inwoners zijn steeds gemotiveerder om hun woning te verduurzamen. Een duurzaam huis is niet alleen goed voor de portemonnee, ook verhoogt het je wooncomfort. Bovendien helpt het bij het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. We zien ook dat mensen de verduurzaming niet willen uitbesteden, maar dat ze het zelf willen doen. Om onze inwoners daarbij te helpen organiseren we de Duurzaamheidsmarkt. Hier kunnen ze informatie krijgen over hoe ze de verduurzaming kunnen aanpakken. Ook kan men inspiratie opdoen voor vervolgstappen. Reden genoeg om een bezoek aan deze markt te brengen!”

Alle organisaties op de markt steunen een duurzaam initiatief of hebben er een opgezet. Standhouders zijn onder andere Duurzaam Bouwloket, IVN Twiske, Klimaatburgemeesters Rik Smit en Emmely Jurrius-Siebrecht, Optiklima, Energiecoöperatie Zuiderlicht, Energiecoaches van WelzijnWonenPlus, De groene boerderij, Boerderij Hardebol. Ter afsluiting van de markt is er een borrel met hapjes en drankjes.

31 oktober 2023, 19.30-21.30 uur. Locatie: Basisschool De Stap, Landsmeer