LANDSMEER – Bijna vierduizend Landsmeerders zijn vorig jaar onterecht op de bon geslingerd. Ze kregen een bekeuring voor het passeren van het inrijverbod bij Den Ilp en Purmerland, nadat zij in tegengestelde richting langs de camera reden. Onterechte boetes, zo constateert de gemeente in een jaarverslag over 2017.
Veel inwoners van Landsmeer deden in september online al hun beklag over de boetes. In een discussie op Facebook deelden de gedupeerden toen hun twijfels. “Zijn er meer mensen met een bekeuring voor het rijden door Den Ilp/Landsmeer terwijl deze niet terecht is? Rijden van Purmerend naar Den Ilp en een bekeuring krijgen alsof je de andere kant oprijdt. Tijden kloppen niet”, zo merkte iemand op. Een ander vulde destijds aan: “Wat fijn dat iemand dit plaatst op Facebook! Ik dacht dat ik echt in de war was geweest die dag. Het gebeurt me nooit. Bedankt, ik ga in beroep.”
In het evaluatieverslag van de gemeente Landsmeer valt nu te lezen dat er tussen 1 juni en 18 september in totaal 3.989 boetes werden uitgedeeld voor overtreding van het inrijverbod. Daarvan blijken er maar liefst 3.849 onterecht uitgeschreven. Oorzaak was een storing in de flitscamera’s, aldus de gemeente. Die technische problemen zijn inmiddels achter de rug. De gemeente Landsmeer liet in september al weten dat er gezocht is naar een passende oplossing. Alle onterechte boetes zijn automatisch ingetrokken, kondigde de gemeente aan. (Bron: Nieuwspartner NH)
Previous post

Herkent u deze?

Next post

Onverwacht warme sloteditie Twiskemolenloop

admin