Duitser krijgt tien maanden cel voor smokkelpoging hasj en wiet vanuit Landsmeer.

Duitser krijgt tien maanden cel voor smokkelpoging hasj en wiet vanuit Landsmeer.

Een Duitse man is veroordeeld tot tien maanden cel vanwege drugssmokkel. De 60-jarige man probeerde vanuit Landsmeer tientallen kilo’s hasj en wiet de grens over naar Duitsland te krijgen. De drugs hadden een straatwaarde van honderdduizenden euro’s.

De smokkelpoging vond op 28 februari plaats. Op die dag haalde de 60-jarige Duitser M.L. een partij van 63 kilo hasj en 37 kilo met een waarde van honderdduizenden euro’s uit een garage in het centrum van Landsmeer op met als doel deze partij over de grens te smokkelen.

De politie was van het transport op de hoogte. Bij de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) was namelijk een tip binnengekomen, dat er vanuit een woning in Landsmeer in drugs werd gehandeld. Op basis van deze tip is de politie bij het huis gaan posten en signaleerde meerdere keren de auto van de Duitser bij het huis in het centrum van Landsmeer.

Zo ook op 28 februari toen de partij hasj en wiet in de garage in de auto van de Duitser werd geladen. Vervolgens achtervolgde de politie de Duitser en een inwoner van Landsmeer, die achter de Duitser aanreed. In Ede werd de Duitser door de politie aan de kant gezet en trof de partij hasj en wiet in de kofferbak van de auto aan.

De rechtbank in Alkmaar achtte de smokkelpoging van de Duitser M.L. bewezen en veroordeelde hem tot tien maanden gevangenisstraf. De eis was veertien maanden.

Op dit moment is onbekend welke rol de Landsmeerse inwoner heeft gespeeld. Tevens is onbekend of de inwoner gearresteerd is.